9f06f1a80d6a72b022120029cd8bfc25

Miten tavata herkkis?

Uskotko sinä myös myyttiin että oikean rakkauden pitää sattua välillä? Että suuret riidat johtuvat intohimosta ja mustasukkaisuus ja kyyneleet ovat todiste oikeista tunteista? Siinä tapauksessa sinun pitäisi todellakin lukea lisää. 

Seurustelin miehen kanssa joskus kauan aikaa sitten, jonka kanssa en sopinut erityisen hyvin yhteen. Meillä oli eri käsitykset ja mielipiteet politiikasta ja elämästa muuten ja kun mietin näin jälkikäteen, ei meillä oikeastaan ollut mitään yhteistä. Ystäväni ja perheeni eivät pitäneet hänestä, mutta olin silti vakuuttunut että sovimme yhteen. Miksi? Koska suhteessamme oli intohimoa. Välillämme oli kemiaa jota vain me kaksi ymmärsimme. Luulen että riitelimme joka kerta kun tapasimme: riitelimme mustasukkaisuudesta, kännyköitä heiteltiin seiniin ja sanoimme hirveitä asioita toisillemme. Se tunne että olen menettämässä hänet sai minut halaamaan häntä öisin kovaa, kun olimme jälleen riidelleet ja sitten sopineet riidan. Koska hyviä hetkiä oli niin vähän, niistä tuli kuin kalliitta timantteja: jotain jota mietin paljon huonoina aikoina. Kun lopulta erosimme, itsetuntoni oli pohjassa. Jatkoin tapailla “huonoja” miehiä, vaikka tiesin ettei niistä seuraisi vakavia suhteita. Vaikka olinkin rakastunut, tyydyin oikean parisuhteen “muruihin”. Että saisin 100%:n antaumuksen henkilöltä oli paljon enemmän kuin olisin uskaltanut pyytää. Ylipuhuin itselleni että se oli ok minulle. Enhän halunnut seurustella tylsän tohvelin kanssa?

Ja miten väärässä olinkaan! Kunpa olisin voinut kertoa itselleni että ansaitsin oikeasti parasta. Ja että tapaisin jonkun joka haluaa olla yhdessä minun kanssa juuri sellaisena jona olen. Ilman riitoja, mustasukkaisuutta ja kyyneliä. Että turvallisuuden ja kiltteyden ei tarvitse olla tylsää. Ei, että se on päinvastoin seksikkäintä mitä on olemassa!

Nyt pari vuotta on kulunut ja minulla on pitkä, terveellinen ja hieno suhde takanani. Tämä mies opetti minulle miten uskallan unelmoida. Hän opetti ettei minun tarvitse hävetä että haluan suhteen – ja kaiken mitä se pitää sisällään. Olen oppinut että viihdyn suhteessa olemiseen, mutta etten todellakaan aio seurustella henkilön kanssa joka kohtelee minua huonosti. Olen tietenkin tavannut muutaman puupään matkalla, mutta tänään tiedän milloin lopettaa suhde joka ei toimi. En enää odota että huono suhde muuttuu paremmaksi ja otan tunteeni vakavasti. Sillä sydämelläni ei saa leikkiä. Mitä tulevaisuudessa ikinä tapahtuu, olinpa sitten sinkku tai suhteessa, olen oppinut että ansaitsen vain parasta. Ansaitsen herkkiksen. Ja niin myös sinä ansaitset.

Huolehtikaa itsestänne ja toisistanne!
//Cecilia

————————————————————————————————————————

Vinkkejä asiantuntijalta!
5 varoitusta jotka pitää ottaa tosissaan
Jos yksi tai useampi väittämistä pitää paikkansa suhteessasi, on aika päättää suhde! 

1. Muutut henkilöksi joka et halua olla kun olet deittisi kanssa.
2. Keskusteluissanne on aina sarkasmia ja kritiikkiä.
3. Deittisi välttelee sinua tilanteissa ja tunnet ettei hän arvosta sinua.
4. Deittisi syyttää muita virheistään ja vahingoistaan.
5. Suhteessanne on paljon valheita ja deittisi pettää luottamuksesi usein.
DSC_9008-11-640x480

 

 

Helena Johansson on psykologi ja HappyPancake:in oma parisuhdeasiantuntija. 

dating


There are no comments

Add yours