suhteelle

Resepti pitkälle suhteelle

Sinkkuna katson joskus ympärilleni ja etsin “oikeaa vastausta” onnelliselle suhteelle. Mitkä kavereideni suhteista vaikuttavat hyviltä ja pitkäkestoisilta? Olen kuitenkin aina yhtä ymmälläni, sillä en löydä niin sanottua punaista lankaa näissä onnellisissa suhteissa. Minun on myös vaikea ymmärtää pareja jotka koko ajan riitelevät eivätkä kuitenkaan koskaan eroa ja pareja jotka elävät ihan eri elämiä, mutta jatkavat silti seurustelua.

Amerikkalaiset tutkijat University of Illinoisissa ovat tutkineet pitkiä suhteita ja identifioineet neljä eri parityyppejä:

Dramaattinen pari
Tässä suhteessa on monta hurjaa vaihetta jolloin kumppanit eivät vietä niin paljon aikaa toistensa kanssa.

Konfliktipari
He riitelevät usein eivätkä ole yksimieleisiä niin usein.

Sosiaalinen pari
He ovat todella sosiaalisia ja heillä on paljon kavereita ja tuttavia. He viettävät paljon aikaa toistensa kanssa ja kavereidensa kanssa, sekä yhdessä että yksin.

Kumppanikeskeinen pari
Tässä suhteessa suhde on priorisoitu ja he viettävät todella paljon aikaa yhdessä.

 

Yllätys, yllätys, kumppanikeskeiset parit olivat vakaimmat ja seurustelivat siis kauan ja erosivat harvoin. Huonommin meni dramaattisilla pareilla, jotka riitelivät liian paljon ja olivat liian ylidramaattisia monesta asiasta, ja tätä monet suhteet eivät kestä. Jopa konfliktiparit selvisivät paremmin, mielummin siis riidellä vähän joka päivä kuin vaiheissa!

 

Mitä mieltä te olette? Mitä parityyppejä te olette kokeneet?

 

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

 

Lue lisää miten riitoja voi hallita!
dating


There are no comments

Add yours