nettideittailu

Nettideittailu antaa onnellisempia avioliittoja

Pinnallista, kertakäyttömentaliteettia ja loputonta valinnanvaraa. Niin, moni ei ole niin innostunut nettideittailusta. Mutta parit jotka tapaavat netissä ovat usein yhdessä kauemmin ja heillä on usein onnellisemmat avioliitot. Näin ainakin tutkimus tästä aiheesta Chicagon yliopistosta sanoo.

Noin 19000 amerikkalaista osallistuivat tutkimukseen, joka julkaistiin Proceeding of the National Academy of Science:ssa. Tulosten mukaan kuusi prosenttia nettideittailijoista olivat eronneita ja seitsemän prosenttia heistä jotka olivat tavanneet “offline”. Nettideittailijat kokivat myös avioliittonsa onnellisemmiksi. Tämä tutkimus ei kuitenkaan vastannut tärkeään kysymykseen: miksi nettideittailijat ovat onnellisempia? Tästä ajattelin spekuloida vähän.

Yksi syy voisi olla motivaatio. Henkilöt jotka rekisteröityvät deittisivustolle ovat luultavasti motivoituneempia löytämään rakkauden kuin he jotka esimerkiksi menevät baariin tai ovat toisissa sosiaalisissa tilanteissa. Sehän on loogista, sillä jos menet sinkkuna yökerhoon et välttämättä etsi kumppania. Olet ehkä vain viettämässä iltaa kavereiden kanssa. Mutta deittisivustoilla kaikki haluavat löytää kumppanin. Vai? Nojaa, deittisivustojen syntyessä oli varmaan niin, mutta uskon että nykyään moni sinkku luo profiilin deittisivustolle vain ajankuluksi, eikä siinä tietenkään ole mitään väärää. Kunhan sanoo sen kaikille joiden kanssa viestittelee.

Luulen myös että liian vahva motivaatio voi joskus olla haitaksi. Voi olla riski että haluaa liian paljon, eikä se auta rakkauden löytämisessä.

Toinen syy tutkimuksen tuloksiin voisi olla valinnan mahdollisuus. Voit sekä valita minkä ikäisiä tai näköisiä tms. etsit, mutta myös saada selvää deittisi arvoista ja poliittisista mielipiteistä. Saat siis tietää paljon yksityiskohtia joista emme yllensä puhu kun tapaamme uuden henkilön baarissa.

Minusta mahdollisuudella tehdä nämä valinnat on sekä hyviä että huonoja puolia. Hyvä puoli on se, että voimme “matchata” henkilöiden kanssa joiden kanssa sovimme todella hyvin yhteen, ainakin periaatteessa. Huono puoli on se, että vaikka henkilö periaatteesa on unelmiesi kumppani, hän ei ehkä käytännössä ole sitä. Mahdollisuus tehdä eri valintoja deittisivustolla voi siis rajoittaa meitä.

Uskon, että nettideittailijat ovat onnellisempia koska jotta suhde toimisi, kaiken on toimittava. Kun siis olet valinnut henkilön jonka mielipiteistä pidät, johon sitä paitsi tunnet vetovoimaa, nettideittailu on voittamaton tapa löytää se oikea. Valitettavasti sinun täytyy ehkä tavata todella moni henkilö ennen kuin löydät hänet.

Mitä mieltä te olette?

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours